Corduroybroeken

Corduroy trousers

Windafstotend, verwarmend en aangenaam zacht - deze buitengewone eigenschappen maken corduroy onmisbaar voor het koude seizoen. Functionaliteit wordt harmonieus gecombineerd met een moderne stijl. Voor onze MEYER EXLUSIVE chino gebruiken we stof die speciaal voor ons is gemaakt door de uitstekende corduroy-specialist T.F.M. - de beste kwaliteit en het hoogste draagcomfort, gecombineerd met verfijnde eigenschappen en een uitstekende pasvorm. Wat sportiever is onze Casual Cord van M|5.

Lees meer
  1. Vanaf € 119,99 Regular Price € 149,99
Die Hose wird in deutscher Konfektionsgröße versendet. Maatadvies Riem maat adviseur
Vergelijkbare maten:

Abonneert u zich op onze nieuwsbrief, dan krijgt u regelmatig informatie over onze trends, aanbiedingen en vouchers. BONUS: u ontvangt direct een korting van €10 op uw volgende bestelling!

Corduroybroeken van MEYER - de klassieker onder de herenbroeken

Corduroy is cult! Corduroybroeken zijn de klassiekers in de herenmode en favoriet bij veel mannen, vooral in de winter. De redenen hiervoor liggen voor de hand: corduroy houdt u betrouwbaar warm en is een welkom alternatief op koude dagen.. Het robuuste materiaal is bijzonder slijtvast en duurzaam. Tegelijkertijd ziet corduroy, ook wel ribfluweel genoemd, er ongelooflijk elegant en tijdloos uit en kan het op verschillende manieren worden gecombineerd. De buitengewone stof is dit seizoen weer in de mode en krijgt een upgrade dankzij nieuwe, moderne kleuren en pasvormen.

Waarmee onderscheidt corduroy zich?

Deze stof wordt gekenmerkt door zijn geribbelde, fluweelachtige structuur aan het oppervlak. De ribbels worden gemaakt met behulp van een speciaal weefproces. De verschillende soorten corduroy onderscheiden zich door het aantal ribbels.

  • Corduroy met brede rib: heeft 10 ribbels op een stofbreedte van 10 cm. Bij 10-26 ribbels spreekt men van trenker corduroy of gewoon brede corduroy.
  • Corduroy met gemiddelde rib: Het genuacord of Manchesterse stof is gemiddeld. Deze type wordt gekenmerkt door 25-40 ribbels.
  • Corduroy met fijne rib of baby-rib: Deze twee varianten hebben meer dan 40 ribbels per 10 cm.

Hoe minder ribbels de corduroystof van uw corduroybroek heeft, hoe steviger en slijtvaster het materiaal is. Hoe meer ribbels de stof van uw corduroybroek heeft, hoe fijner en elastischer hij is. Onze corduroybroeken zijn voornamelijk gemaakt van genua- en fijn corduroy en bieden daarom een optimale combinatie van duurzaamheid en comfort. Een goed voorbeeld hiervan is onze populaire wollen corduroy-chino "ROMA". Deze corduroybroek is extreem duurzaam dankzij de hoogwaardige afwerking en het gebruik van schapenwol. Het wollen corduroy houdt uw warm bij lage temperaturen, maar is ook ademend. Vormvast en vrijwel kreukvrij - u zult bijna geen broek vinden die zo onderhoudsvriendelijk is en toch zo comfortabel om te dragen.

Vroeger werkkleding - nu een modeklassieker

Corduroy is een materiaal dat in alle lagen van de bevolking wordt gebruikt. In de 18e eeuw was het hoogwaardige ribfluweel onvoorstelbaar kostbaar en werd het meestal alleen gedragen door welgestelde edelen en koningen – daarom stond het ook bekend als het "cord du roi", als stof van koningen. De term "corduroy" is in de Engelssprekende wereld tot op de dag van vandaag blijven bestaan. Aan het einde van de 18e eeuw werden in de Britse stad Manchester weefgetouwen ontwikkeld die grote hoeveelheden van het materiaal produceerden tegen lage kosten. Als gevolg hiervan werd corduroy tijdens de industrialisatie vooral gedragen door de arbeidersklasse. Iets later werd ribfluweel ook populair in Duitsland en werd het de traditionele klederdracht van dakdekkers en timmerlieden. Het was deze flair van de arbeidersklasse die kunstenaars en intellectuelen in de jaren zestig en zeventig ertoe aanzette om de zogenoemde manchester broek te dragen - het was een duidelijk statement tegen de sociale elite. In de jaren daarna werd corduroy soms meer en soms wat minder gedragen, maar het verdween nooit helemaal. Tegenwoordig beleeft ribfluweel weer een revival. Moderne pasvormen - slank of, zoals nu de trend is, los en sportief - en frisse trendkleuren herinterpreteren de stof. Investeer in een goede corduroybroek! U zult er lang plezier van hebben.

Hoe verzorg ik een corduroybroek op de juiste manier?

Als u een corduroybroek wast, moet u deze altijd apart wassen van kledingstukken van vezelig stof. Kledingstukken van vezelig stof zijn bijvoorbeeld gemaakt van wol. Als u een corduroybroek samen met deze kleding zou wassen, gaan de ribbels na verloop van tijd pluizen. Was uw corduroybroek in de wasmachine op maximaal 40 graden en gebruik het fijne programma en een laag centrifugetoerental. Hang uw corduroy broek na het wassen aan de lijn om de fluweelzachte look en textuur te behouden. Als u uw corduroy broek strijkt, doe dit dan binnenstebuiten en op een lage temperatuur om het materiaal nog beter te beschermen. Raadpleeg echter ook op het verzorgingslabel van elke corduroybroek.

Kies het juiste land, zodat we u passende artikelen kunnen aanbieden en probleemloos bij u kunnen bezorgen.