Alleen door consequent handelen kunnen we duurzaam iets veranderen

Een overvloed aan duurzaamheidsvoordelen - een overzicht van onze iconen

Puur biologisch katoen

Bij de biologische teelt van katoen wordt volledig afgezien van chemische pesticiden, kunstmest of gentechnologie. De bodem en wateren alsook de dier- en plantenwereld worden op deze manier niet belast en de biodiversiteit wordt gestimuleerd. Gezondere landbouwgrond slaat vocht veel effectiever op waardoor het waterverbruik duidelijk wordt verminderd. De vezels van biologisch katoen zijn langer. Hierdoor zijn de hieruit vervaardigde stoffen duurzamer en veerkrachtiger. Daarnaast wordt door een toegevoegde waarde op regionaal niveau de vorming van lokale economische gemeenschappen versterkt. Kortom: bio-katoen is beter voor het land, de landbouwers en uw welzijn.

Lees meer Less

Gemaakt met 40% minder water

Voor de katoenteelt wordt veel water gebruikt - en veelal in waterarme regio's. Bio-katoen is een hulpbronnenefficiënt alternatief. Genetisch gemodificeerde planten met een hogere waterbehoefte zijn hierbij verboden. De biologische teelt geschiedt op een dikkere humuslaag die vocht van nature beter vasthoudt. Conventionele bewateringsmethoden leiden daarentegen tot het verzouten en eroderen van de grond. Ook hiertegen beschermt de biologische teelt met een efficiënte druppelbewatering. Samen zorgen deze effecten voor een met 40% verlaagd waterverbruik.

Lees meer Less

100% klimaatneutraal product

Wereldwijd is men het er intussen unaniem over eens dat wij de door de mens veroorzaakte klimaatverandering dringend moeten bestrijden. Om deze reden hebben wij de broeikasemissies die door onze bedrijfsactiviteiten worden veroorzaakt, laten bepalen en door de aankoop van in totaal 19.875 emissiecertificaten voor de jaren 2020 en 2021 gecompenseerd. Met deze certificaten ondersteunen wij een waterkrachtcentrale van de VN in Oeganda. Broeikasgassen verdelen zich gelijkmatig in de atmosfeer. Daarom werd er in het internationaal bindende Kyoto-protocol vastgelegd dat de reductiemaatregelen daar moeten plaatsvinden waar ze het meest kostenefficiënt zijn. Bovendien dragen projecten in drempel- en ontwikkelingslanden bij aan een verbetering van de economische, sociale en ecologische situatie en ondersteunen de realisering van de duurzaamheidsdoelen van de Verenigde Naties. Voor de compensatie van onze broeikasgassen hebben wij de onderscheidingen "klimaatneutraal bedrijf" en "klimaatneutrale producten" ontvangen.

Lees meer Less

Op duurzame wijze in Europa geproduceerd.

Als Duits familiebedrijf opgericht in 1960, zijn wij stevig geworteld in onze regio, het Bergisches Land nabij Keulen. Wij zijn de toonaangevende Europese specialist voor herenbroeken en vervaardigen onze producten in ons eigen Europese productiecentrum. Onze belofte "Kwaliteit in elk detail!" zet ons niet alleen aan om hoogwaardige producten te maken. Ook een consequente focus op duurzaamheid is voor ons een vaste waarde en een centraal kwaliteitskenmerk. MEYER. Duurzaam, Europees, Fair.

Lees meer Less

Eerlijke en transparante leveringsketen

De duurzame inzet van ecologisch correcte grondstoffen staat bij MEYER centraal. Daarom kiezen we onze leveranciers in de voorselectie zorgvuldig en zodoende ook de materialen die we gebruiken. In onze eigen, Europese productielocaties zorgen we voor eerlijke en milieuvriendelijke omstandigheden. Dit wordt bevestigd door het onafhankelijke certificaat van MADE IN GREEN by OEKO-TEX®. Daarom geldt voor al onze broeken: GEMAAKT VAN MATERIALEN DIE ZIJN GETEST OP SCHADELIJKE STOFFEN GEPRODUCEERD OP VEILIGE EN SOCIAAL VERANTWOORDE WERKPLEKKEN GEPRODUCEERD IN MILIEUVRIENDELIJKE FABRIEKEN

Lees meer Less

Uitstekende eigenschappen van natuurvezels

De natuur is onovertroffen in haar vermogen om vezels met indrukwekkende eigenschappen voort te brengen. Natuurlijke vezels zijn ademend, robuust, warmte- en vochtregulerend alsook water- en vuilafstotend. Ze zijn bovendien 100% duurzaam, omdat ze weer aangroeien en aan het eind van hun levensduur biologisch afbreekbaar zijn. Allemaal goede redenen om natuurvezels te dragen - zoals de mens dat al duizenden jaren doet.

Lees meer Less

Onderhoudsvriendelijk en zeer aangenaam om te dragen

Onze broeken bieden een buitengewoon comfort. De hoge elasticiteit van de stoffen zorgt voor een aangenaam draaggevoel. En het onderhoud is eenvoudig. Na de wasbeurt kunnen de broeken gewoon worden ophangen om ze te laten drogen. Strijken is niet nodig - deze stoffen kreuken erg weinig.

Lees meer Less

Water- en vlekafstotend

Dankzij een milieuvriendelijk procedé waarbij nanotechnologie wordt gebruikt, krijgt dit weefsel indrukwekkende eigenschappen. Enerzijds is de stof ademend en vochtregulerend en anderzijds ook water- en vlekafstotend. Zelfs na tot wel tien normale wasbeurten.

Lees meer Less

Lichtecht en kleurecht

Moderne, milieuvriendelijke kleurstoffen zorgen voor de uitstekende kleurechtheid van onze broeken. De stoffen zijn ook beschermd tegen de invloed van licht, met name het hoge aandeel aan , uv-stralen in zonlicht. Zelfs na tot wel tien normale wasbeurten blijven de schitterende kleuren behouden.

Lees meer Less

Houdt warm tijdens het koude seizoen

Wie op koude winterdagen buiten op pad gaat, is met deze broek optimaal beschermd tegen kou, vocht en wind. Een isolatielaag sluit de lucht in en zorgt zodoende voor een zeer effectieve warmteregulering. De broek behoudt tegelijkertijd zijn ademende en vochtregulerende eigenschappen.

Lees meer Less

Van Fairtrade gecertificeerd katoen

Alle katoen wordt verbouwd door Fairtrade-producenten en volgens Fairtrade-normen gecertificeerd en verhandeld. Fairtrade bevordert betere werk- en leefomstandigheden voor katoenproducenten en milieubescherming. Het Fairtrade-model maakt eerlijke handelsvoorwaarden mogelijk evenals effectieve regelingen om deelnemende bedrijven en gemeenten sterker te maken. Een deel van de inkoopprijs van Fairtrade verhandeld katoen wordt in regionale ontwikkelingsprojecten geïnvesteerd die sociaal en ecologisch, dus duurzaam georiënteerd zijn. Meer informatie: info.fairtrade.net/sourcing

Lees meer Less

MADE IN GREEN by OEKO-TEX®

We bieden nu al transparantie in onze toeleveringsketen. Met behulp van een uniek product-ID op onze broeken is precies te achterhalen waar het artikel is geproduceerd. Zo kunnen wij garanderen dat onze broeken op een milieuvriendelijke en sociaal verantwoordelijke manier worden geproduceerd. Het MADE IN GREEN-label biedt de zekerheid dat het textielproduct is gemaakt van materialen die zijn getest op meer dan 300 schadelijke stoffen en in milieuvriendelijke fabrieken en op veilige en sociaal verantwoorde werkplekken is geproduceerd. Scan de QR-code en bekijk de details. Een kaart toont waar de individuele productiestappen van de broek zijn uitgevoerd. Zo is het gemakkelijker een ​​duurzame aankoopbeslissing nemen.

Lees meer Less

Coolmax® EcoMade

Coolmax® Ecomade wordt van 100% gerecyclede grondstoffen gemaakt en hierdoor wordt dus het milieu ontzien. Het Coolmax®-systeem staat bekend om zijn effectieve vochtmanagement en een optimaal ademend vermogen. Vocht wordt snel naar buiten toe afgevoerd en kan hier verdampen. Door dit verdampingseffect droogt het stof zeer snel. Het materiaal houdt zorgt voor koelte en is tegelijkertijd zacht, licht en comfortabel.

Lees meer Less

Thermolite® EcoMade

Thermolite® Ecomade wordt van 100% gerecyclede grondstoffen gemaakt en hierdoor wordt dus het milieu ontzien. Het Thermolite-systeem biedt warmte en comfort bij een laag gewicht – ook als het vochtig is! Holle vezels sluiten de lucht in en zorgen hierdoor voor een zeer effectieve isolatie. Bovendien droogt Thermolite veel sneller dan andere kunstvezel- of katoenmaterialen. Zo voelt het altijd lekker warm, ook op koude dagen.

Lees meer Less

Abonneert u zich op onze nieuwsbrief, dan krijgt u regelmatig informatie over onze trends, aanbiedingen en vouchers. BONUS: u ontvangt direct een korting van €10 op uw volgende bestelling!

Kies het juiste land, zodat we u passende artikelen kunnen aanbieden en probleemloos bij u kunnen bezorgen.