Perfect Wasvoorschriften - perfect in vorm

Voorbereiding

 • Sorteer uw was eerst op kleur. Zo voorkomt u dat donkere kleuren afgeven op lichtere kleuren.
 • Sluit alle knopen en ritssluitingen. Zo schuren de metalen onderdelen minder op de stof.
 • Vervolgens keert u de pijpen binnenstebuiten en draait u de broek binnenstebuiten. Hierdoor wordt de buitenkant van de bovenstof gespaard tijdens de was.
 • Behandel vlekken niet mechanisch voor. Door hard te wrijven wrijft u alleen de kleur van de stof eraf, en niet altijd de vlek. Hierdoor kunnen lelijke lichte plekken ontstaan.
 • Gebruik indien nodig geschikt speciaal wasmiddel ter voorbehandeling.

Wassen

 • Doseer het wasmiddel zo zuinig mogelijk. Zo vermijdt u dat er na het spoelen schadelijke restanten in het materiaal blijven. Poeder- en vloeibaar wasmiddel zijn even geschikt. Wij raden kleurwasmiddel aan, om te voorkomen dat de bovenstof vroegtijdig verbleekt. Katoen wordt tijdens het wassen vooral schoon door het bewegen van de stof in de trommel. Het wasmiddel zorgt daarbij vooral voor een lekkere geur. Wasverzachter en dergelijke producten hoeft u niet te gebruiken.
 • Kies het onderhoudsprogramma volgens de onderhoudsinstructies van uw MEYER-broek. Normaal gesproken is dat het programma voor de bonte was op 40°C. In het programma ‘onderhoudsarm’ of ‘fijne was’ is de beweging te licht voor een efficiënte wasprocedure. Voorwassen is niet nodig.
 • Was niet meer dan 3 of 4 broeken tegelijkertijd. Als de trommel overmatig wordt geladen, is de beweging van de was die nodig is voor de reinigingsprocedure, te beperkt.Voor een optimaal wasresultaat zet u de centrifuge heel even zo laag mogelijk (circa 400 omwentelingen) aan.
 • Na afloop van het wasprogramma moet u de broeken indien mogelijk meteen uit het wasmachine halen. Als de vochtige broeken langere tijd in de trommel blijven liggen, kunnen er verkleuringen ontstaan.
 • Schud en trek de broeken in vorm voordat u ze droogt.

Drogen

U kunt uw broeken natuurlijk te drogen ophangen. Alle katoenen MEYER-broeken zijn echter ook geschikt voor de droger. Kies een lage temperatuur – maximaal 60-65°C. In de droger worden de broeken zacht en soepel.

Strijken

 • Strijk onze broeken op matige tot middelste temperatuur - op het strijkijzer meestal aangegeven met 2 punten. Let daarbij op de instructies van het onderhoudsetiket.
 • Vermijd absoluut oververhitte strijkijzers.
 • Wees extra voorzichtig met een hoog aandeel kunstvezels. Stoom verhoogt meestal de temperatuur en moet voorzichtig worden gebruikt.
 • Bij donkere broeken en jeans raden wij aan ze binnenstebuiten te strijken, om glansplekken te vermijden.

Alles voor het onderhoud van onze broeken uit scheerwol

Broeken uit 100% pure scheerwol zijn over het algemeen niet geschikt voor de reguliere was. Chemische reiniging (P) is dan de juiste keuze. De meeste wollen broeken van MEYER kunnen echter dankzij de mix met polyester thuis in het wasmachine worden gewassen. Bij wol geldt echter de basisregel: zo weinig mogelijk beweging, om pilling (pluizen door vervilten) te vermijden - en zo veel mogelijk water.

Voorbereiding

Sorteer uw was nauwkeurig. Broeken van wolmix mogen niet met ander materiaal worden gewassen. Sluit vóór het wassen alle knopen en ritssluitingen om te voorkomen dat ze wrijven tegen de stof van de broek of daaraan vasthaken. Binnenstebuiten keren is niet noodzakelijk.

Wassen

Kies een wolwasprogramma op 40°C Een programma voor de fijne was op 40°C is ook mogelijk. Centrifugeer de broeken niet, omdat de wolvezels dan snel vervilten. Gebruik alleen wolwasmiddel, omdat dit speciaal is afgestemd op de behoeften van wolvezels.

Drogen

Gebruik absoluut geen droger. De wolvezels slijten al als u ze zelf uitwringt of uitklopt. Indien nodig kunt u een te natte broek op een handdoek leggen en het water er lichtjes uitpersen. We raden aan de broeken met de hand glad te strijken en druipnat te drogen op te hangen.

Strijken

Strijk uw broek niet binnenstebuiten - zo raakt de binnenvoering niet verstoord. Strijk nooit met stoom, omdat de broek daardoor permanent vervormt of ongewenste vouwen kan krijgen. Om strijkvouwen te verhelpen kunt u een vochtige vaatdoek tussen het strijkijzer en de stof leggen.

Abonneert u zich op onze nieuwsbrief, dan krijgt u regelmatig informatie over onze trends, aanbiedingen en vouchers. BONUS: u ontvangt direct een korting van €10 op uw volgende bestelling!

Kies het juiste land, zodat we u passende artikelen kunnen aanbieden en probleemloos bij u kunnen bezorgen.